Academia de Vara – Cinema de Arta si Social 2017

CINEIMPACT – International Film  Summer Academy 

 1 -15 August, Campulung Muscel, Romania

Art Cinema, Creative Documentary, Visual Anthropology, Social Action

15 days of film production for 12 selected filmmakers

2 Film Production Sections

1.000 Euro Award for Best Film Project

exploring Non-Fiction Visuality, Hybrid Storytelling, Cinematic Impact

Dead-line for the submission of applications:

15th of July 2017

Details of the Summer Academy Content can be found here

Details of the Summer Academy Application can be found here

Image may contain: swimming, text, nature and outdoor

S-au deschis înscrierile la o noua editie a Academiei de Film CINEIMPACT. În perioada 1 – 15 August 2017 aveți șansa să vă alimentați adrenalina creativă în cadrul Academiei de Film CINEIMPACT, un program internațional de Art&Social Cinema dedicat documentarului creativ și inovarii în domeniile ficțiunii, non-ficțiunii, antropologiei vizuale și activismului social.

Aflat la a treia editie, programul a demonstrat deja capacitatea de a dezvolta tinere talente si de a produce filme apreciate international. Programul va avea loc in Câmpulung-Muscel, areal ales pentru patrimoniul său excepțional, suspendat magic între ruralul old-fashion și urbanul post-industrial.

Cei mai buni 12 aplicanți studenți și profesioniști vor fi invitați să participe timp de 15 zile la aventura creativă CINEIMPACT. Participanții vor fi ghidați în această explorare cine-productiva de 3 Tutori (Ger Duizjings – antropolog și realizator de filme documentare experimentale, Prof. Regensburg Uni, Director al Laboratorului Urban – University College of London; Vintilă Mihăilescu – antropolog și membru în juriul unor festivale de film prestigioase, Prof. SNSPA, Coordonator Școală Doctorală; Ionuț Pițurescu – cineast si antropolog, cîstigător al premiului Quinzaines des Realisateurs si al selecției Cinefondation Atelier in cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2010/2015, Dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală). Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, producție si post-producție, participanții vor fi inspirați de master-class-urile unor experți invitați. Echipele de filmare vor fi susținute de către asistenți de producție cu expertiză în zona investigată.

Toți cei 12 autori ai filmelor rezultate vor fi sprijiniți în construirea unor strategii optime de distribuție a proiectelor lor de film. “Tipar sau nu/Pattern or not”, unul dintre filmele produse anterior in cadrul Academiei de Film, creat de echipa internațională formată din Dorottya Balczó (regizor și director de imagine) și Andra Nedelcu (regizor și artist vizual), a fost selectat si promovat cu succes în una dintre secțiunile dedicate filmelor de scurtmetraj (SFC) a Festivalului de Film de la Cannes 2016.

Candidații eligibili trebuie să aibă experiență în unul sau mai multe dintre următoarele domenii: regie de film, cinematografie, editare de film, antropologie vizuală, video-art, activism vizual. Candidații pot aplica pentru următoarele secțiuni: Art Cinema (filme dedicate Cinematografiei Art House) și Social Cinema (filme dedicate Cinematografiei Implicate Social). Cel mai bun proiect de film va fi premiat în evenimentul final al Academiei de Vara CINEIMPACT.

Aplicațiile trimise cu cel puțin 2 zile înaintea termenului limită din 20 Iunie vor fi premiate în cazul în care sunt selectate (detalii in pagina de aplicații).

Juriul CINEIMPACT va oferi celui mai bun proiect o finantare in valoare de 1000 de Euro.

Perioada de Desfășurare: 1 August-15 August 2017

Informatii suplimentare: contact@cineimpact.org

Detalii si Înscriere: http://www.cineimpact.org

_2lomgocampo bun