Academia de Vara – Cinema de Arta si Social 2016

CINEIMPACT – International Film  Summer Academy 

 3 September-18 September, Campulung Muscel, Romania

Art Cinema, Creative Documentary, Visual Anthropology, Social Action

15 days of film production for 12 selected filmmakers

2 Film Production Sections

4.000 Euro Awards for Best Film Projects

exploring Non-Fiction Visuality, Hybrid Storytelling, Cinematic Impact

Dead-line for the submission of applications:

22 of August 2016

Details of the Summer Academy Content can be found here

Details of the Summer Academy Application can be found here

In perioada 3-18 septembrie 2016 ai sansa sa-ti alimentezi adrenalina creativa in cadrul Academiei de Film CINEIMPACT, un program internațional de Cinema Documentar dedicat inovarii în domeniile ficțiunii, non-fictiunii, antropologiei vizuale si activismului social.

Candidații eligibili trebuie să aibă experiență în una sau mai multe dintre următoarele domenii: regie de film, cinematografie, editare de film, antropologie vizuală, videografie, activism vizual. Candidatii pot aplica pentru următoarele secțiuni: Art Cinema (filme dedicate Cinematografiei Art House) si Social Cinema (filme dedicate Cinematografiei Implicate Social)

Înscrierile se pot face până pe 22 August. Aplicațiile trimise cu cel puțin 5 zile înaintea termenului limită vor fi premiate în cazul în care sunt selectate (detalii pe site).

Cei mai buni 12 tineri studenți și profesioniști vor fi invitați să participe timp de 15 zile la aventura creativa CINEIMPACT. Programul va avea loc in Campulung-Muscel, areal ales pentru patrimoniul sau exceptional, suspendat magic intre ruralul old-fashion și urbanul post-industrial.

Participanții vor fi ghidati în această explorare cognitiv-creativa de 3 Tutori (Ger Duijzings – antropolog si realizator de filme documentare experimentale, Prof. Regensuburg Uni, Director al Laboratorului Urban – University College of London; Vintilă Mihăilescu – antropolog si membru in juriul unor festivale de film prestigioase, Prof. SNSPA, Coordonator Doctorate, Coordonator Catedra de Sociologie; Ionuț Pițurescu – cineast si antropolog, cistigator al premiului Quinzaines des Realisateurs al Festivalului de Film de la Cannes, Dr. in Sociologie si Antropologie Vizuala, Coordonator Centrul de Inovare, Dezvoltare si Productie de Film). Pe parcursul etapelor de cercetare, dezvoltare, productie si post-productie, participanții vor fi inspirati de master-class-urile unor experți invitați. Echipele de filmare vor fi susținute de către asistenți de producție cu expertiză în zona investigată. Toți cei 12 autori ai filmelor rezultate vor fi sprijiniti în construirea unor strategii optime de distributie pentru proiectele lor de film. “Tipar sau nu/Pattern or not”, unul dintre cele 6 filme produse în ediția precedentă a Academiei de Film, creat in 15 zile de echipa internaționala formata din Dorottya Balczó (regizor și director de imagine) și Andra Nedelcu (regizor și artist vizual), a fost selectat i promovat cu succes in una dintre secțiunile dedicate filmelor de scurtmetraj (SFC) ale Festivalului de Film de la Cannes 2016.

Perioada de Desfășurare: 3-18 Septembrie 2016

Early Deadline: 18 August / Regular Deadline: 20 August /Late Deadline: 22 August

Informatii suplimentare: contact@cineimpact.org