Detalii Program ACS

Academia de Creativitate Socială – o armă inovativă în dezvoltarea potențialului tău 

Locație

Sala de Festivități a Primăriei Câmpulung

Cursanți

Doar 20 dintre candidații fiecărei generații vor fi selectați să fie cursanții ACS. Academia de Creativitate Socială catalizează 3 Grupuri de Lucru: ACS Junior (ciclul gimnazial), ACS Adolescent (ciclul liceal), ACS Senior (studii superioare).

Cursuri

ACS ofera o structură metodologică inovatoare care ajută cursanții să își concretizeze ideile cu ajutorul competențelor în: Comunicare, Scriere de Proiect, Antreprenoriat – și prin exprimarea eficienta în Domenii Creative cu impact maxim in societatea actuala: Fotografie, Multimedia, Film

    Program

Programul Academiei este generatorul unui Parcurs Coerent de la Idee la Proiect Auto-Sustenabil, 

constituit din Cursuri si Master-Class-uri, corespunzatoare  urmatoarelor etape:

  • Cursantii vor acumula notiuni fundamentale (prin exercitii practice dedicate valorilor patrimoniului muscelean). Cursantii isi vor alege o tema, un subiect si domeniile care ii motiveaza (vor invata sa transforme pasiunile pe care si le-au ales in proiecte individuale care sa ii ajute sa se simta impliniti in orasul si regiunea lor)
  • Cursantii invata sa construiasca, sa comunice si sa scrie un proiect creativ dedicat subiectului ales de ei insisi (proiectul va fi conceput intr-o maniera sustenabila prin prisma oportunitatilor si programelor de finantare nationale si internationale). Cursantii invata sa transforme proiectul lor creativ intr-o structura cu potential de antreprenoriat sustenabil (se vor investiga posibilitatile si resursele de transformare a unei idei intr-un antreprenoriat inteligent)

Burse si Taxa

 Candidații, care vor reuși să câștige concursul de admitere în Academia de Creativitate Socială, vor câștiga deasemenea Burse Comunitare care le vor acoperi Taxele de Studii și vor achita exclusiv Taxa de Înscriere  – 200 RON

Rezultate și Premii

Rezultatele ACS constau în realizarea unor proiecte individuale și colective în care cursanții vor utiliza competențele acumulate și inspirația lucrului în echipă. Participanții vor primi la final un certificat de absolvire a Academiei de Creativitate Socială. Cursurile se vor încheia cu Festivalul ACS care va include prezentarea proiectelor, selectate de un juriu specializat. Cele mai bune proiecte  vor fi premiate financiar în Seara de Gală a Festivalului ACS.

Regulamentul selecției în ACS

Poate fi gasit aici