Academia de Vara – Film si Antropologie Vizuala

If you want to shoot something, shoot a film! © Longocampo hunt, 1900, Kalinderu studio

LONGOCAMPO DOX

Film and Visual Anthropology Summer Academy

2 – 17 August 2014, Campulung Muscel, Vila Golescu

Creative Documentary, Visual Anthropology, Experimental Cinema

15 days of film production for 15 selected filmmakers

5 films made by 5 film project teams

1 award for best film project

exploring transdiciplinary practice, collaborative production, social impact

in partnership with  „Paysage en Roumanie. Jardin de Villa Golescu” Romania-France

Dead-line for the submission of applications:

27 June 2014

Details of the Summer School Content can be found here

Details of the Summer School Application can be found here

English version detailed information can be found here

În perioada 2-17 August 2014, Academia Socio-Vizuală invită pasionații de adrenalină creativă la LONGOCAMPO DOX – Film and Visual Anthropology Summer School, o școală de vară internațională, dedicată inovării în domeniile filmului documentar și antropologiei vizuale. Breainstorming-ul socio-vizual va explora regiunea Câmpulung-Muscel, suspendată la intersecția dintre ruralul old-fashion și urbanul post-industrial.

Activitățile școlii de vară vor avea loc în conacul familiei Golescu, un spațiu cu o personalitate complexă, aproape ireal și în același timp ideal pentru a inspira regîndirea realităților care îl înconjoară. Arealul de cercetare și dezvoltare a proiectelor de film va fi concentric conacului Golescu: integrînd un țesut social cu un patrimoniu divers, ofertant vizual și mustos narativ.

Aplicațiile candidaților vor fi acceptate pănă la data de 27 Iunie. Aplicațiile realizate cu cel puțin 5 zile înaintea termenului limită sînt premiate în cazul în care sînt selectate (detalii aici). Candidații eligibili trebuie să fie fluenți în limba engleză și să aibă experiență în unul sau mai multe din următoarele domenii: regie, cinematografie, videografie, editare de film, antropologie vizuală. Cei mai buni 15 tineri studenți și profesioniști, selectați după criteriile motivației, experienței și personalității lor creative, vor fi invitați să ia parte timp de 15 zile la o aventură academică inovativă în cadrul unui program hands-on și tailored-made. În cadrul școlii de vară vor fi produse 5 filme care vor explora limitele cinematografice ale fictiunii, non-ficțiunii, vizualității experimentale și antropologiei vizuale. Participanții vor fi ghidați în această aventură cognitiv-creativă de către 3 tutori (Ger DuizjingsVintilă MihăilescuIonuț Pițurescu). Pe parcursul cercetării de teren, dezvoltării și producției filmelor, realizatorii vor fi  inspirați de către 3 master-class-uri ale unor experți invitați.  Echipele de film vor fi susținute de asistenți de producție cu expertiză în aria investigată. Toți cei 15 autori vor fi sprijiniti in construirea unor strategii optime de distribuție și valorificare a filmelor realizate.

Cel mai bun film creat in timpul școlii de vară va fi premiat în cadrul evenimentului de final al LONGOCAMPO DOX (’’Longocampo’’ este numele orașului Câmpulung-Muscel în primele sale consemnări).

Partner: Pro Patrimonio. The Romanian National Trust

Academia Socio-Vizuală este un catalizator de educație si producție in domeniile cercetării socio-vizuale, transmedia si filmului. Obiectivul principal al ASV constă in cercetarea și educarea modurilor în care științele sociale, noile media, vizualul si arta pot aduce contributii pozitive la o mai bună ințelegere și soluționare a problemelor societății.

Din acest proiect fac parte profesioniști din științe sociale, vizual, artă, film (Ger Duijzings – Director al Centrului de Studii Sud-Est Europene – University College London, co-director al Urban Laboratory UCL, reader in Antropologie Est-Europeana, Cristian Robert Velescu – prof. dr. UNArte, istoric de arta, autor al studiului “Avangardă şi modernităţi”, Mihai Coman – fondator al Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, coordonator scoala dr., co-autor al “Media Anthropology”, Ionuț Pițurescu – dr. in Sociologie si Antropologie Vizuală, coordonator Centrul de Inovare, Dezvoltare și Producție de Film, regizor al filmului “Căutare”- Romania, 30 min, premiul secțiunii “Quinzaine des Realisateurs” la Festivalul de Film de la Cannes; Vintilă Mihăilescu – şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice SNSPA, coordonator școala dr., autor al ”Socio hai-hui” și “Antropologie. Cinci introduceri” ).

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s