Structura Cursuri

Integrind potentialele metodologice ale Antropologiei Sociale, Artelor Vizuale si Filmului, cele 2 perioade semestriale ale cursurilor FILMEDIADOX sint organizate in stagii intensive structurate modular. 

Primul modul va avea loc intre 26 Noiembrie si 19 Decembrie (4 saptamini) si va contine 16 cursuri distribuite in cite 4 cursuri saptaminale: 3 cursuri intensive in serile zilelor lucratoare si un curs extensiv, pe parcursul primei zile din week-end.

Modulul 1 al FILMEDIADOX 2014 – 2015 va avea următoarele cursuri săptămânale :

Antropologie Socială

Arte Vizuale

Antropologie Vizuală

Producție de Film Documentar/Hibrid

(regie, scenariu film/multimedia de non-fictiune, imagine, montaj) 

Ceremonia de Deschidere si Primul curs al Modulului 1 vor avea loc

Miercuri, 26 Noiembrie, ora 18.00 

La sfirsitul modulului se va realiza jurizarea proiectelor participante si o proiectie publica in cadrul ceremoniei de premiere in urma careia se vor acorda Premiul/Premiile pentru cel mai bun proiect, bursa/burse de participare in urmatorul modul si consultanta one-to-one in dezvoltarea, productia si distributia proiectului cistigator/proiectelor cistigatoare. (FILMEDIADOX isi rezerva dreptul de a premia unul sau mai multe proiecte)

Participantii vor fi selectati pe baza unui apel la aplicatii,  deschis celor pasionati de a-si imbunatati competentele in domeniile filmului documentar, antropologiei vizuale si multimedia. Aplicantii vor trebui sa convinga juriul prin motivatia si atitudinea pro-activa in realizarea unui proiect vizual non-fictional, cu potential de a deveni sustenabil din punct de vedere artistic si/sau social. 

Fiecare modul al celor 2 perioade semestriale va contine o componenta practica, in maniera tailor-made/project oriented, utilizind cunostintele acumulate in cadrul cursurilor teoretice. Modulul va include cursuri intensive de Antropologie Sociala, Arte Vizuale, Antropologie Vizuala, Productie de Film Documentar/Hibrid si va integra notiuni referitoare la dezvoltarea, finantarea, productia si distributia proiectelor participantilor. Un important obiectiv avut in vedere de FILMEDIADOX este inclusiv explorarea posibilitatilor de sustenabilizare economica a proiectelor dezvoltate in cadrul cursurilor sale. Subiectele proiectelor vor fi propuse de catre participantii selectati si pot include teme la care participantii lucreaza deja si pe care doresc sa le dezvolte intr-un cadru adecvat. Fiecare modul va trebui absolvit prin prezentarea unui proiect de film documentar sau multimedia, initiat sau dezvoltat in cadrul cursurilor, pentru a se putea trece in modulul urmator.

Informații înscrieri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s